Sobre nosaltres

Sobre Aikido Makoto

page2_img1

Aikido Makoto és la síntesi més recent de la història marcial de Joaquim Suárez, qui inicia el seu camí en el Aikido aproximadament l'any 1996 en el dojo Satori de Santa coloma de Gramenet.

Gràcies a una oportunitat que li va permetre viatjar durant prop de tres anys per tot el país, va poder compartir i enriquir la seva pràctica de diverses perspectives i punts de vista, fent-lo partidari d'un Aikido plural, una manera de fer que es reestructura a mesura que progressa.

“He tingut la sort d'entendre la pràctica a través de diversos mestres, el modus operandi dels quals m'ajuden a transmetre i a continuar aprenent d'una manera constant” Joaquim Suárez.

Aikido Makoto, recorre a un dels set valors del Bushido, “ MAKOTO”, per representar una cerca de la veritat i sinceritat en la pràctica, abans que la imposició de l'ego sobre els nostres semblants. Amb l'ideograma de “Makoto”, volem donar representació a un lloc on realitzar una pràctica sincera, despullada de qualsevol element distant. Aikido Makoto tracta de transmetre l'Art Marcial del Aikido en dues parts diferenciades:

La part de l'Art Marcial pura, com “un camí cap a l'excel·lència”, representant un conglomerat de tècniques propi del Aikido i la interpretació creativa constant de les mateixes , sota la premissa de l'efectivitat i la continuïtat de l'energia (el treball de no imposició cap a l'Uke) afegint a més el treball d'armes com una part indissoluble de l'Art.

I d'altra banda, la part interna de la interpretació de l'Art, més present durant més temps en cadascun de nosaltres, on com diu el mestre Franck Noel , “És aquella que persegueix una idealització de la pràctica.”

S'estudien i treballen també, els conceptes més complexos com l'execució de determinats treballs dels fluxos dinàmics i la captació del KI de l'Uke, treball exposat a través dels mestres S. Kitaura i I.Kitaura,i interpretats al nostre nivell de pràctica, així com les influències  de mestres com ara T.Miyamoto, M.Saito, Y.Yamada,S.Nishio, S.Yamaguchi, al marge de l´influència i orientació directe de Franck Noel Shihan.

“Mostrant únicament la meva manera de fer i entendre aquí i ara, tan sol puc animar al fet que cadascun de nosaltres continuï la seva pràctica, on el camí cap a la cerca de la veritat i cap a l'excel·lència pràctica sorgeix abruptament , de manera espontània i tan sols reconeguda amb els anys mirant enrere, com allò que sembla manifestar-se com el veritable DO” Joaquim Suárez.

En definitiva, la nostra proposta proposa un camí físic i un de mental i també la unió d'un tercer camí que és el de la vinculació d'un amb l'altre, amb naturalitat.

“Les sensacions són l'àrea de treball del Aikido” , “Hem de fiar-nos de les nostres sensacions. “Joaquim Suárez.

També, en ocasions, no tenim o bé hem oblidat la capacitat d'escoltar-nos realment. L'Aikido ens ajuda en la cerca d'aquest silenci per escoltar al propi cos, els propis pensaments que subjauen sota una pressió individual, sovint generada externament, i ens faciliten una eina per conèixer-nos internament, per conèixer-nos plenament.

Llavors hem de buscar el nostre silenci, i després aprendre a escoltar les nostres sensacions, la qual cosa no deixa de ser relativament fàcil i alhora complex, donada la falta de pràctica d'una banda i la lògica por de mirar-se dins d'un mateix d'una manera sincera.

Per estrany que a priori ens pugui semblar, el AIKIDO ens proposa una pràctica contínua a cada moment de la vida, oferint des d'un conglomerat de tècniques, palanques i luxacions, fins al total i complet domini del desequilibri de l'Uke, unint-se a la seva energia sense imposar la nostra.

La nostra línia de treball, va en concordança i se sent influenciada amb el treball realitzat pels mestres del AIKIKAI Hombu dojo de TÒQUIO, Japó.

Influències

Aquí amb Franck Noël sensei, Shihan 7 dan de l'Aikikai de Tokyo, sent la influència més destacable i continuada en la interpretació del que ha de ser l'Aikido, contemplant l'evolució, transició i interpretació d'aquest fantàstic Art, sota el prisma i l'atenció intel·ligent, contrastada, rica, creativa i consolidada del Shihan Franck Noel, un dels més destacats mestres europeus, referent indiscutible de l' Aikido.

Els mestres

  • Joaquim Suárez

    Joaquim P. Suárez Shidoin, pràctica des de l´any 1996. Cinturó negre de…

Valors

Respecte, per un mateix per els demes I per l´entorn.

Creativitat sense límits, una vegada assolit un cert nivell.

Sinceritat, a l´hora de treballar i de ser coherent.

Disciplina, per enriquir el ventall marcial.

Tenacitat, per no desviar-se amb facilitat.

Il·lusió, per el que s´aprengui, s´aprengui sense fissures ni imposicions.

Esdeveniments

La graella està plena d´activitats, aquí destacarem les més relevants, però mira´t els blogs!